Våra tjänster
Djurbutiken är öppen

Mån-fre 10.00-18.00

Lör- sön Stängt


Våra tjänster på Jyckens Trim i Sollebrunn:


Vi tar emot hundar som behöver klippas, trimmas, badas eller kammas.


Priser:

Priset varierar från hund till hund, även inom samma ras. Priset kan även variera gång till gång beroende päls/ frisyr/ tover m.m..

Är det för mkt tover klipper vi under toverna och man får börja om med att spara ut päls. Vid tovutredning krävs alltid extra tid.

Observera att alla priser är "från"....


Prisex klipp: (inkl bad, öron och klor)

Liten blandras: från 650:-

Dvärgpudel : från 700:-

Mellanstor tex cocker, lagotto, mellanpudel: från 750:-

Stor hund tex storpudel, golden: från 900:-

XL hund tex New foundland: från 1500:-


Vid frisyrklipp får man alltid räkna med högre pris (frisyr är allt som inte klipps riktigt kort).

Alla priser är individuella, vill du ha en mer exakt prisuppgift är du välkommen in och visa upp din hund.


Trimhundar är något dyrare i förhållande till storlek och kräver att det är bra trimpäls.


Puts och bad varierar beroende på mängden päls och i vilket skick hunden är i. (besöket inkluderar alltid klor och öron)

Puts och bad liten hund från 450:-

Puts och bad mellanstor hund från 600:-

Puts och bad tex golden från 800:-

Puts och bad tex colli från 950:-

XL hund tex New Foundland, samojed från 1200:-


Observera att alla priser är "från"....


Avbokning sker senast 24 tim innan bokad tid, i annat fall debiteras du med full avgift.

Har du frågor eller problem uppstår så tveka inte att höra av dig.


En liten puts imellan gångerna du klipper kan underlätta att hålla tassar rena och öron friska.

Kloklipp 85:-, tassar 50-100:- ovs tid för detta kan du oftast få med ganska kort varsel.

Beställer du tid för klippning/ trimmning varierar väntetiderna mellan 4-12 veckor beroende på årstid.


Vill du som ägare vara med när din hund klipps/ trimmas går det bra men tala om det isåfall redan när du beställer tid.

Detta pga att vi ibland är 2 st som jobbar , så vill en ägare vara med så brukar vi ta in eran hund en dag när bara en av oss jobbar eller ihop med en hund som vi vet det fungerar med att det är fler folk i lokalen.

Oftast tar besöket något längre tid om ägaren är med eftersom hunden gärna vill hålla koll på sin ägare istället för att fokusera på klippningenoch resultatet blir ibland inte lika bra.

Alla hundar funkar inte om matte/ husse är med, det är upp till hunden. Dom är oftast lugnare om vi är själva med dom.Om man lämnar in sin hund för genomgång hos en hundtrimmare är det bra att tänka på följande:

 

Se till att rasta hunden ordentligt innan besöket.

 

Är det blött ute så gör det gärna i god tid så hunden inte är blöt när du lämnar in den.

 

Klipphundar:

Har hunden mycket tovor är det lämpligt att klippa under tovorna. Kamma ur en tovig hund är inte snällt mot hunden och det är inte alltid det ens går att göra det.

Är hunden tovig drar det i skinnet och är obekvämt. Den kan dessutom ha barr och små pinnar i toverna som skaver och sticker. Ibland hittar vi sår under toverna som blivit av smuts i och under tovan. Håll hunden tovfri genom att borsta och kamma. Badar du din hund när det börjar bli svårt att hålla toverna borta så är det lättare att hålla hunden fin. Om din hund har blivit lite tovig men du inte vill klippa kort så beställ extra tid för tovutredning.


Är hunden tovfri kan man få vilken längd man vill när man klipper. Var noga med att tala om dina önskemål men var också beredd på att det inte alltid går att genomföra.


Om du av någon anledning vill bada hemma krävs det minst 2 schamponeringar dagen innan/ samma dag. Priset skiljer oftast väldigt lite/ ingenting alls med eller utan bad för det tar längre tid att klippa en hund som inte är 100% ren och rakfönad.

 

Om din hund ändrar frisyr radikalt tex pga tover kan den känna sig lite annorlunda efteråt. En del blir glada, en del blir lite tillbakadragna och kanske tom drar sig undan när ni kommer hem. Undrar ni något så ring gärna och fråga oss om din hund uppför sig annorlunda när ni kommer hem.

 

Badhundar:

Man kan lämna in sin hund för bad och kam. Har man en hund som man tex vill ha långhårig men pälsen börjar tova sig på kan man få den utkammad och badad om inte tovorna har blivit för många. Har det blivit för många tover måste man klippa hunden och spara ut pälsen igen.

Har man en hund som fäller mycket kan det hjälpa att lämna in den och få bort den lösa pälsen. Hunden brukar sedan fälla någon dag efter besöket men sedan brukar det sluta.

 

Trimning:

Trimmar du din hund (rycker pälsen) så skall den INTE badas dom 2 sista veckorna innan besöket (men gärna någon månad innan besöket). Detta pga att pälsen blir hal och sätter sig gärna fast lite hårdare så det blir svårare att trimma. Däremot kan du beställa bad så den badas innan den går hem.

 

En trimhund som man klipper i får sällan tillbaka sin trimpäls. En klippt trimhund förlorar ofta sin sträva päls och det blir mjukt. Ibland kan man behöva klippa lite på känsliga ställen, allt beror på hunden.

 

Det är viktigt att pälsen är ”mogen” när man skall trimma. Hunden skall ha börjat fälla rejält innan man kan trimma av pälsen. Ibland blir hunden väldigt korthårig efter trimning och ibland får hunden ett ganska långt lager kvar. Allt beror på hur ”mogen” pälsen är och i vilken fas dom olika pälslagrena är i. Det kan inte vi som trimmare bestämma utan vi drar allt som är moget. Vill man kunna få dom korthåriga närsomhelst är det bättre att klippa hunden, då kan man bestämma längd och tidpunkt själv, man behöver inte vänta på att pälsen mognar. En del trimhundar vill bli klippta pga av att dom har ont av trimningen eller har dålig trimpäls.

 

Kontakt


Telefon:

Jyckens Trim, Sollebrun

Tidsbokning / trim: 0768555004


Butiken Överby: 070-2715651


Adress:

Ladugårdsvägen 27

461 70 Trollhättan


E-post: info@trollhattanshundvard.se

.

Öppettider


Butiken på Överby, Trollhättan är öppen

Mån-fre 10.00 -18.00

Lör - Sön Stängt


Drop in för kloklipp mån-tors 10.00-18.00.


Copyright © All Rights Reserved